Monday, 7 January 2019

AMANIDA D'ESPINACS, DÀTILS I AMETLLES


Simplement deliciós. Funciona molt bé amb les mandonguilles de gall dindi i carbassó. Vaig fer els crutones al forn i només vaig fer servir oli d'oliva - sense mantega - per fer-lo més saludable. Va funcionar molt bé!

INGREDIENTS:

1 cullerada de vinagre de vi blanc
1 ceba vermella mitjana, tallada a rodanxes fines
100 g de dàtils Medjool desossats, tallats a quarts
30 g de mantega sense sal
2 cullerades d'oli d'oliva
2 pites petites, d'uns 100 g, tallades en trossos de 4 cm.
75 g d'ametlles a rodanxes
2 culleradetes de sumac 
1/2 culleradeta d'escates de Xile
150 g de fulles d'espinacs tendres
2 cullerades de suc de llimona
sal

MÈTODE:
Poseu el vinagre, la ceba i els dàtils en un recipient petit. Afegir una mica de sal i barrejar bé amb les mans.


Deixi marinar durant 20 minuts, després escorri el vinagre residual i llenceu-lo.
Mentrestant, escalfar la mantega i la meitat de l'oli d'oliva en una paella mitjana. Afegiu el pa pita i cuineu a foc mitjà durant uns 4 minuts, remenant tot el temps. (O veure més avall)
Afegir les ametlles i seguir remenant fins que la pita estigui cruixent i daurada.
Retirar del foc i barrejar amb el sumac, el xili i 1/4 culleradeta de sal. Reservar perquè es refredi.

(Si ho preferiu, podeu cuinar els crostons al forn: Posar els crostons en un bol i barrejar bé amb la meitat de l'oli d'oliva, el sumac, les escates de Xile i la sal. Afegir les ametlles a rodanxes i col·locar-les en una safata de forn folrada amb paper d'enfornar.


Cuineu sota la graella per un minut, doneu-li la volta i fornegeu fins que estiguin daurades i cruixents. Vigila'ls perquè no es cremin. Podeu desar els crutones en un recipient hermètic durant aproximadament una setmana.)


Quan estigui llest per servir, barregi les fulles d'espinacs amb la barreja de pita en un recipient gran per servir. Afegir els dàtils i la ceba vermella, la resta de l'oli d'oliva, el suc de llimona i una altra mica de sal.
Assaonar si cal i servir inmediatamente.


Per a 4 persones


Aquí servit amb mandonguilles de gall d'indi i carbassó.

MOST POPULAR RECIPES